Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας:
Κύριε Πρόεδρε
Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,
Ζούμε μία υγειονομική κρίση. Όπου δοκιμάζονται οι αντοχές του λαού, οι αντοχές του συστήματος υγείας, οι αντοχές της οικονομίας. Μαζί όμως με την υγειονομική κρίση η Κύπρος περνά και άλλες πολλές κρίσεις ταυτόχρονα. Που δεν οφείλονται σε παράγοντες που δεν μπορεί να ελέγξει. Κρίσεις που δεν οφείλονται σε εξωγενείς λόγους. Που δεν οφείλονται σε ένα άγνωστο ιό. Αλλά κρίσεις που η ίδια η κυβέρνηση δημιούργησε, κρίσεις που ίδια με τις πράξεις, τις παραλείψεις, με την ανοχή ή την ενθάρρυνση τους η ίδια δημιούργησε. Κρίση που οφείλεται στη σήψη και τη διαφθορά που διογκώθηκε σε πρωτόγνωρα μεγέθη στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Και η οποία δεκαπλασιάζει το φορτίο στους ώμους του Κυπριακού λαού.
Άκουσα εκκλήσεις σε αυτή την αίθουσα για να βρούμε λύσεις. Άκουσα εκκλήσεις να σταματήσουν τα πολεμικά ανακοινωθέντα. Μάλιστα ο κ. Νεοφύτου εξήγγειλε από αυτό εδώ το βήμα ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός βάζει τέλος στα πολεμικά ανακοινωθέντα.
Εδώ και δύο μήνες ακούμε ακατάσχετη λασπολογία εναντίον του Δημοκρατικού Κόμματος. Μετά που η κυβέρνηση και ο Δημοκρατικός Συναγερμός μας αποκάλεσε ανεύθυνους, ψεύτες, κοινούς εκβιαστές, τυχοδιώκτες, μετά που ακούσαμε το αμίμητο «το ΔΗΚΟ είναι Σικελιανή Μαφία», στο τέλος ήρθε η έκκληση να βρούμε λύσεις.
Προφανώς δεν άκουγαν τους τελευταίους μήνες όταν τους προσφέραμε τις λύσεις στο πιάτο. Ήταν μεγάλη η μέθη της αλαζονείας φαίνεται για να μας ακούσουν. Τις επαναλαμβάνουμε και τώρα. Δώστε τους φακέλους στην Ελεγκτική Υπηρεσία. Εναλλακτική εισήγηση, αποδεχτείτε την συμβιβαστική πρόταση του Κώστα Κληρίδη. Σας καλούμε να ενώσετε τη δική σας τη φωνή μαζί με τη δική μας για να απαιτήσουμε και να πετύχουμε την κάθαρση, την τιμωρία των ενόχων, τη διαφάνεια και τη χρηστή διοίκηση. Ενώστε τη δική σας φωνή μαζί μας για να ανατρέψουμε αυτό που η κοινωνία πιστεύει ότι κανένας και τίποτα δεν τιμωρείται. Ενώστε τη φωνή σας μαζί μας για να ανατρέψουμε αυτό που η κοινωνία πιστεύει ότι όλα κουκουλώνονται.
Απευθύνουμε εμείς έκκληση προς εσάς, ας εκπλήξουμε θετικά όσους μας παρακολουθούν, ας απαιτήσουμε έμπρακτα και όχι φραστικά, έλεγχο, διαφάνεια, χρηστή διοίκηση. Αυτή τη λύση προτείνουμε εμείς.
Εσείς όμως ποια άλλη λύση προτείνετε;
Ποια είναι η άλλη λύση που επιθυμείτε να συζητήσουμε και αρνηθήκαμε αυτούς τους τελευταίους δύο μήνες; Πέστε μας για να ξέρει και ο κόσμος τι είναι αυτό που προτείνετε και εμείς οι κακοί, εμείς που θέλουμε να καταρρεύσει η χώρα, εμείς η ετσιθελικοί, οι ανεύθυνοι να βρεθούμε προ των ευθυνών μας.
Αυτό που παραλείψατε να αναφέρετε, αυτό που αποφύγατε κύριε Νεοφύτου να πείτε, να περιγράψετε από το βήμα της Βουλής είναι να ονοματίσετε τη λύση που προτείνετε. Όχι επειδή δεν τη γνωρίζετε και θα την αναζητήσετε τις τελευταίες ώρες, αλλά επειδή φοβάστε να την πείτε.
Η λύση που θέλετε είναι να μην γίνει τίποτε.
Η λύση που προτείνει ο Δημοκρατικός Συναγερμός και η κυβέρνηση είναι να συνεχίσουν τα πράγματα όπως είναι, να είναι αποκλεισμένη η Ελεγκτική Υπηρεσία, να μην γίνει έλεγχος, να περιμένουμε μήνες ίσως και χρόνια να τελειώσει η Ερευνητική Επιτροπή που διορίσατε τον έλεγχο της με ένα πόρισμα που μπορεί να μην δούμε ποτέ, με ενδεχομένως εκατομμύρια κόστος στον φορολογούμενο πολίτη, αλλά να υπερψηφίσουμε σήμερα τους προϋπολογισμούς.
Άκουσα με πολλή προσοχή όλους τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Κοίταζα να ακούσω τι θα προτείνουν. Τίποτε. Η λύση είναι να μην γίνει τίποτε. Ας είμαστε ειλικρινείς. Πέρα από τα μεγάλα λόγια. Αυτό που προτείνετε είναι η διευκόλυνση της άρνησης του ελέγχου. Αυτό που προτείνετε και ζητάτε από εμάς είναι διευκόλυνση της συγκάλυψης των σκανδάλων. Διευκόλυνση της διαφθοράς, διευκόλυνση της κυβέρνησης να συνεχίσει να συμπεριφέρεται έναντι του τόπου και του λαού μας με αλαζονεία και αδιαφορία για τη ζημιά που έγινε γίνεται και θα γίνεται εις βάρος του παρόντος και του μέλλοντος αυτού του τόπου. Αυτή είναι η πρόταση σας. Αυτή ήταν η πρόταση σας από την αρχή από την οποία δεν θέλετε να μετακινηθείτε. Αυτή είναι η πρόταση σας εδώ και μήνες την οποία προσπαθήσατε να περάσετε άλλοτε με εκβιασμούς, άλλοτε με λάσπη, άλλοτε με κινδυνολογία, προσπαθήσατε να την περάσετε σπέρνοντας το φόβο και τον τρόμο στο λαό ότι θα σταματήσει η γη να γυρίζει.
Άκουσα για πλήγματα στην οικονομία. Μην μιλάτε στο ΔΗΚΟ για πλήγματα στην οικονομία. Ένα κόμμα πάνω στους οποίου τους ώμους έπεσε το βάρος κακών χειρισμών και αποφάσεων κυβερνήσεων και κυβερνήσεων. Ένα κόμμα που έβαζε και βάζει τον τόπο και το λαό πάνω από το εαυτό του, πάνω από τα στελέχη του.
Αυτό που εσείς ζητάτε από το ΔΗΚΟ έπρεπε να το απαιτείτε από τη δική σας την κυβέρνηση. Να βάλει τον τόπο πάνω από τον εαυτό της και τα στελέχη της. Εμείς αυτό ζητούμε. Η θλιβερή αλήθεια Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι του κυβερνώντος κόμματος είναι ότι απογοητεύσατε, αποδιοργανώσατε, πλήξατε την Κυπριακή Δημοκρατία. Το πιο θλιβερό όμως είναι ότι δεν κατανοείτε τι έχετε προκαλέσει.
Κύριε Πρόεδρε
Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,
Ο Υπουργός Οικονομικών από εδώ αυτό το βήμα παρουσιάζοντας τον προϋπολογισμό του 2021 είπε ότι βιώνουμε μία συμμετρική κρίση που δεν οφείλεται στις παθογένειες της οικονομίας μας. Αυτό είναι αλήθεια. Είναι όμως η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι ότι η υγειονομική κρίση βρήκε την Κύπρο δημοσιονομικά ανοχύρωτη.
Αυτό που παρέλειψε να αναφέρει ο Υπουργός Οικονομικών είναι ότι κατά την διακυβέρνηση τους οι παθογένειες της Κυπριακής Οικονομίας διογκώθηκαν αντί να μειωθούν.
Θα μπορούσε η κυβέρνηση να στηρίξει καλύτερα με περισσότερα χρήματα και σε περισσότερους τομείς τις Κυπριακές επιχειρήσεις και νοικοκυριά εάν δεν φόρτωνε στο δημόσιο χρέος τα δισεκατομμύρια της κατάρρευσης του Συνεργατισμού;
Θα μπορούσε.
Θα μπορούσε η Κυβέρνηση να στηρίξει καλύτερα, με περισσότερα χρήματα την Κυπριακή Οικονομία, τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά εάν αντί να ασχολείται με την προσέλκυση διεθνών απατεώνων, ασχολείτο με την προσέλκυση πραγματικών επενδυτών με ειλικρινείς προθέσεις και μακροχρόνιες επενδύσεις;
Θα μπορούσε.
Η κυβέρνηση όμως απέτυχε παταγωδώς να διορθώσει παθογένειες, όχι όλες, έστω και μερικές και να εφαρμόσει ένα νέο οικονομικό μοντέλο. Ο προϋπολογισμός του 2021 προβλέπει για ανάπτυξη 4.5%. Προβλέπει πτώση του δημοσίου χρέους από 114% στο 111%. Προβλέπει πτώση της ανεργίας και επαναφορά της στα επίπεδα του 2019.
Οι προβλέψεις αυτές όμως της κυβέρνησης βασίστηκαν, όταν κατατέθηκε και παρουσιάστηκε ο προϋπολογισμός στην Επιτροπή Οικονομικών από τον Υπουργό στις 26 Οκτωβρίου πάνω σε μία βασική προϋπόθεση:
Ότι δεν θα έχουμε δεύτερο κύμα της πανδημίας. Βασίστηκαν δηλαδή πάνω σε κινούμενη άμμο. Και προφανώς δεν έχει ευθύνη η κυβέρνηση για την παρουσία δεύτερου κύματος, έχει όμως ευθύνη η κυβέρνηση εάν αρνείται να σχεδιάσει, να προβλέψει και να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας.
Επισημάναμε την ανάγκη να συζητήσουμε, την ανάγκη να σχεδιάσουμε ένα πλάνο Β σε περίπτωση που οι προβλέψεις της κυβέρνησης δεν επαληθευτούν. Εισηγηθήκαμε την ανακατανομή των δαπανών, να δούμε που μπορούμε να εξοικονομήσουμε για να τα διαθέσουμε αλλού. Εισηγηθήκαμε τον επανασχεδιασμό για να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία με τα ενοίκια. Αντί φορολογικά κίνητρα στους ιδιοκτήτες να βρούμε άλλους τρόπους αφού προφανώς αυτά δεν δούλεψαν. Να επεκταθεί η περίοδος συμψηφισμού απωλειών των επιχειρήσεων από 5 σε 7 χρόνια, να δώσουμε φορολογικά και άλλα κίνητρα σε εργοδότες για να μην απολύσουν προσωπικό.
Δεν εισηγούμαστε ότι όλες οι προτάσεις μας είναι σωστές. Είναι όμως προτάσεις αποδεικτικές της πρόθεσης του Δημοκρατικού Κόμματος να βοηθήσει και να συμβάλει στην καλύτερη προετοιμασία του κράτους για να είναι έτοιμο για όλα τα ενδεχόμενα, για να είναι έτοιμο σε περίπτωση νέου κύματος.Δεν εισακουστήκαμε. Εισπράξαμε μία απάντηση ότι οι προτάσεις μας δεν μπορούσαν να εφαρμοστούν και τέρμα η οποιαδήποτε συζήτηση.
Κύριε Πρόεδρε
Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,
Η χώρα αυτή στο παρελθόν πλήρωσε ακριβά και πλήρωσε πικρά όταν αποφάσιζε η κυβέρνηση να ακολουθεί τη μέθοδο του στρουθοκαμηλισμού. Όταν σφύριζε αδιάφορα θεωρώντας ότι η παγκόσμια κρίση δεν θα μας αγγίξει εμάς. Στο ίδιο έργο δυστυχώς είμαστε σήμερα θεατές.
Άκουσα για ακόμα ένα χρόνο σχεδιασμούς για μία νέα οικονομία βασισμένη πάνω στους πυλώνες της τεχνολογίας, της επιστήμης, της έρευνας της καινοτομίας, της εκπαίδευσης, της υγείας, του περιβάλλοντος, της ναυτιλίας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Ποια τεχνολογία όταν το εκπαιδευτικό μας σύστημα δεν έχει την ελάχιστη επάρκεια για την τηλεκπαίδευση;
Ποια τεχνολογία όταν στα Δικαστήρια επικρατούν συνθήκες μεσαίωνα, όταν ογκώδεις φάκελοί με χιλιάδες κόλλες μεταφέρονται, όχι βεβαίως διαδικτυακά, αλλά από το ένα κτίριο στο άλλο μέσα σε καροτσάκια του σουπερμαρκετ; Όταν τεκμήρια καίγονται μυστηριωδώς σε πυρκαγιές στις αποθήκες των Δικαστηρίων;
Ποια επιστήμη και καινοτομία όταν ακόμα περιμένουμε να δούμε έστω και ένα κίνητρο για τη δημιουργία νέων καινοτόμων επιχειρήσεων;
Ποιο περιβάλλον και ποιες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όταν η Κύπρος κινδυνεύει με πρόστιμα επειδή χρόνο με το χρόνο αποτυγχάνουμε να πετύχουμε τους στόχους της ΕΕ για τις εκπομπές των ρύπων;
Ποια είναι η έστω και μία διαθρωτική, δομική μεταρρύθμιση που πετύχατε; Ποιοι είναι οι νέοι σύγχρονοι τομείς της οικονομίας που δημιουργήσατε; Σε πιο τομέα είναι οι νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήσατε;
Ποιος είναι ο χειρισμός των ΜΕΧ που ταλανίζουν την Κυπριακή Οικονομία τα τελευταία επτά χρόνια;
Γιατί δεν συζητάτε την επέκταση του σχεδίου Εστία; Που είναι το Εστία 2 το οποίο διαφημίσατε μόνο στα λόγια;
Που είναι ο σχεδιασμός για πρόγραμμα Κοινωνικής Στέγασης το οποίο διαθέτουν όλα τα ανεπτυγμένα κράτη;
Που είναι το επίδομα επιδοκιμασίας για το προσωπικό που στελεχώνει τα Δημόσια Νοσηλευτήρια και στο οποίο προσωπικό οφείλουμε κάθε ζωή που σώζεται συνεπεία του κορωνοϊού;
Που είναι η αυτονόμηση των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων;
Που είναι η πάταξη της;παράνομης εργασίας; Πριν λίγους μήνες τονίζατε ότι η δημιουργία της Ενιαίας Υπηρεσίας Επιθεώρησης Εργασίας ήταν επιτακτική ανάγκη. Λίγους μήνες μετά προκύπτουν δεκάδες παράνομα εργαζόμενοι στο σφαγείο CYPRA στο οποίο αν δεν υπήρχε κρούσμα κορωνοϊού προφανώς θα συνέχιζαν την παράνομη εργασία τους χωρίς να ιδρώσει το αυτί κανενός. Αλλά κάποιοι θα καυχιόνται ότι δημιούργησαν την Ενιαία Υπηρεσία Επιθεώρησης Εργασίας.
Κύριε Πρόεδρε,
Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,
Η αλήθεια είναι ότι η όποια «ανάπτυξη» είχαμε τα τελευταία χρόνια, βασίστηκε πάνω στους κόπους και στις θυσίες του Κυπριακού λαού που αδιαμαρτύρητα τραβά το βάρος των λανθασμένων χειρισμών και αποφάσεων που η Πολιτεία έπαιρνε. Χωρίς καμία ουσιαστική μεταρρύθμιση, χωρίς να αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο.
Φέρτε στη μνήμη σας πως ήταν η Κύπρος το 2010 και συγκρίνετε την με το πως είναι η Κύπρος σήμερα, το 2020. Ποιοι είναι το διαφορετικό, το σύγχρονο, το νέο, το καινοτόμο που έχετε καταφέρει; Τίποτε. Δεν θα βρείτε. Επειδή δεν κυβερνάτε αλλά διαχειρίζεστε το σύστημα. Φοβάστε, δεν τολμάτε να κάνετε τομές, δεν θέλετε να αλλάξετε την Κύπρο επειδή βολευτήκατε στο σύστημα. Ενίοτε ακούμε επικοινωνιακές εξαγγελίες όπως αυτή της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς την οποία άκουσα να τονίζουν όλοι οι συνάδελφοι του ΔΗΣΥ.
Αλήθεια πως πείθετε τους πολίτες ότι η Αρχή κατά της Διαφθοράς θα είναι πραγματικά ανεξάρτητη όταν στο πρώτο άρθρο του νομοσχεδίου της κυβέρνησης προνοείται ότι τα μέλη της Αρχής θα διορίζονται από την ίδια την κυβέρνηση!
Κύριε Πρόεδρε,
Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,
Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στο Εθνικό μας θέμα και το δύσκολο, άσχημο σημείο στο οποίο βρίσκεται.
Το χειρότερο σημείο στο οποίο βρέθηκε ποτέ από το 1974 και μετά. Ποτέ στο παρελθόν, ούτε καν κατά τη διάρκεια της Προεδρίας των κακών απορριπτικών Προέδρων της Δημοκρατίας, ούτε καν κατά τη διάρκεια της θητείας των Προέδρων που δεν ήθελαν τη λύση του εθνικού μας θέματος δεν είχαμε τόσο άσχημα συμπεράσματα στις εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα των ΗΕ για το Κυπριακό.
Ποτέ στο παρελθόν δεν μπορούσε η Τουρκία, όσο και αν ήθελε να εκστομίσει τη φράση «δύο κράτη» μπροστά στο Γενικό Γραμματέα των ΗΕ.
Και όμως. Η ρομαντική προσέγγιση όλων εκείνων που πίστευαν και ενδεχομένως ακόμα να πιστεύουν ότι εάν αποδείξουμε την καλή μας θέληση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, 5, 10, 20, 50 φορές θα προκαλέσουμε αντίστοιχη καλή θέληση από την πλευρά της Τουρκίας διαψεύστηκαν.
Οι απανωτές μας υποχωρήσεις από θέσεις αρχών από το 2014 και μετά εκφύλισαν τη διαδικασία. Τι περιμέναμε αλήθεια όταν αποδεχτήκαμε την Πενταμερή Διάσκεψη σε αντικατάσταση της Διεθνούς; Τι περιμέναμε αλήθεια όταν η Τουρκική πλευρά έπαιζε κρυφτούλι με τους χάρτες του εδαφικού στο Μον Πελεράν με τη δική μας την πλευρά να φοβάται να την καταγγείλει μπας και χαλάσει το καλό κλίμα και διαταραχθεί η διαδικασία;
Τι περιμέναμε αλήθεια όταν καθυστερούσαμε την εξέλιξη του γεωτρητικού μας προγράμματος; Ότι αυτό θα διαφύλασσε την ηρεμία στις διαπραγματεύσεις; Απλά δώσαμε χώρο και χρόνο στον κ. Ερντογάν να προετοιμαστεί για να έχει η ίδια η Τουρκία γεωτρητική ικανότητα.
Το Ισραήλ ανακάλυψε το πρώτο του κοίτασμα το έτος 2000 στο πεδίο Ασκελον. Η εμπορική εκμετάλλευση από το Ασκελόν ξεκίνησε το 2004. Σε τέσσερα χρόνια. Το Ταμάρ ανακαλύφθηκε ο 2009. Η εμπορική εκμετάλλευση άρχισε το 2013. Σε τέσσερα χρόνια. Το Αφροδίτη το ανακαλύψαμε το 2011. Έχουν περάσει εννέα ολόκληρα χρόνια. Και ακόμα συζητούμε.
Φανταστείτε πόσο πιο εύκολη θα ήταν η θέση της Κύπρου και οικονομικά αλλά και γεωπολιτικά εάν σήμερα ήταν σε πλήρη λειτουργία το γεωτρητικό και ερευνητικό μας πρόγραμμα.
Καθυστερήσαμε όμως. Ενδεχομένως και ηθελημένα κάτω από την πλάνη ότι το γεωτρητικό μας πρόγραμμα θα εμπόδιζε την ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας στο Κυπριακό. Λανθασμένη εκτίμηση. Το κόστος της οποίας πληρώνουμε σήμερα. Το ΔΗΚΟ με σύνεση, ρεαλισμό και προνοητικότητα δηλώνουμε ότι στόχος και επιδίωξη και πολιτική μας είναι η υπεράσπιση και η ενίσχυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η οικονομία έχει μεγάλο ρόλο να παίξει σε αυτό.
Διόρθωση της πορείας και των χειρισμών στο Κυπριακό μακριά από ρομαντισμούς και υποχωρήσεις. Προτεραιότητα και επιδίωξη της ΕΚ πλευράς πρέπει να είναι η συζήτηση της εξωτερικής πτυχής του Κυπριακού σε Διεθνή Διάσκεψη, αυτές των εγγυήσεων και της αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων.
Απαιτείται αυτή την ώρα που μιλούμε με την αποθράσυνση της Τουρκίας να βρίσκεται σε πρωτόγνωρα σημεία να αναλάβουμε διεθνή εκστρατεία για το Κυπριακό και όχι μόνο να ενημερώσουμε αλλά και να επεξηγήσουμε τι όφελος μπορεί να έχει ολόκληρη η περιοχή αλλά και η κάθε χώρα ξεχωριστά, μακρινή ή κοντινή, από τη σωστή λύση του Κυπριακού. Συμμετοχή σε πενταμερή στην οποία η Τουρκία θα επαναλάβει αυτά που είπε ο κ. Τσαβούσογλου στην κα. Λουτ είναι ταφόπλακα για το Κυπριακό.
Εμείς κύριε Πρόεδρε δεν έχουμε καμία αναστολή να πούμε ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούμε το μακρύ χέρι της Τουρκίας συνταγματικά, ενεργειακά, οικονομικά, θεσμικά και κοινωνικά να στραγγαλίζει εσαεί την Κύπρο και τον Κυπριακό λαό. Και δεν θα βαφτίσουμε μία κακή λύση «επανένωση της Κύπρου» επειδή αυτό μας βολεύει επικοινωνιακά.
Εμείς κύριε Πρόεδρε, με σύνεση, ρεαλισμό και προνοητικότητα δηλώνουμε ότι στόχος και επιδίωξη και πολιτική μας είναι η υπεράσπιση, η ενίσχυση και η συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτά για εμάς δεν είναι αόριστες έννοιες αλλά άξονες πολιτικής που περιλαμβάνουν και τη δημιουργία μίας ισχυρής οικονομίας αλλά και ένα σταθερό αξιοσέβαστο κράτος στο εξωτερικό.
Καλά Χριστούγεννα εύχομαι και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος.
Υγεία και προσωπική ευτυχία στο κάθε Κύπριο και την κάθε Κύπρια.
Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου στην Επιτροπή Οικονομικών για τη συνεργασία τους, τη Γραμματεία της Επιτροπής και όλες τις υπηρεσίες της Βουλής για την πολύτιμη βοήθεια και υποστήριξη τους. Ευχαριστώ ιδιαίτερα την κοινοβουλευτική μου συνεργάτιδα κ. Νάσια Αμπίζα και τον Ανδρέα Νικηταρά που αδιαμαρτύρητα με ανέχονται.
Πάνω από όλα όμως επιθυμώ ευχαριστήσω το Ιατρικό, Νοσηλευτικό και Παραϊατρικό Προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και όλους τους λειτουργούς του Συστήματος Υγείας. Δίνουν όλοι τους αγώνα κάθε μέρα για να σώσουν δικά μας αγαπημένα πρόσωπα. Τους είμαστε ευγνώμονες.
Βουλή των Αντιπροσώπων
1402 Λευκωσία Κύπρος
(+357) 22 407229 | 99722866
cerotokritou@parliament.cy
info@christianaerotokritou.com
© All Rights Reserved 2022.